Επιστήμονες του ΜΙΤ εφηύραν ένα κινητό που αυτοδημιουργείται

https-2f2fblueprint-api-production-s3-amazonaws-com2fuploads2fcard2fimage2f1870192fmit-700x393

Μια ομάδα επιστημόνων στο MIT έχει δημιουργήσει ένα αυτο-συναρμολογούμενο κινητό τηλέφωνο. Το πρωτότυπο, που αναπτύχθηκε από το εργαστήριο Συναρμολόγησης του MIT, έχει τη δυνατότητα να συναρμολογεί τον εαυτό του σε λιγότερο από ένα λεπτό.

Η ιδέα πίσω από το έργο, αναφέρθηκε για πρώτη φορά από την Fast Company και είναι εκπληκτικά απλή. Κάθε κινητό είναι κατασκευασμένο από τρία κομμάτια. Έξι από αυτά τοποθετούνται μέσα σε έναν ανατροπέα ο οποίος περιστρέφει τα κομμάτια αρκετά γρήγορα έτσι ώστε να μπορέσουν να κολλήσουν μεταξύ τους (μέσω μαγνητών) δημιουργώντας ένα κινητό τηλέφωνο, αλλά όχι αρκετά γρήγορα ώστε να σπάσουν ή να πάθουν ζημιά τα κομμάτια αυτά.

Το MIT έχει κυκλοφορήσει ένα βίντεο το οποίο δείχνει τη διαδικασία. Ο συνολικός χρόνος συναρμολόγησης μπορεί να κυμαίνεται από μερικά λεπτά έως και λιγότερο από ένα λεπτό, σύμφωνα με την έκθεση.

Το έργο αυτό εξακολουθεί ακόμα να είναι ένα πείραμα, αλλά ο Skylar Tibbits του MIT, που εργάστηκε πάνω στο πρωτότυπο, λέει η έννοια ανοίγει μια νέα σφαίρα στις δυνατότητες σχεδιασμού, ιδιαίτερα με δεδομένη την τάση των modular smartphones που περιλαμβάνουν διάφορα τμήματα.

«Αυτή τη στιγμή το τηλέφωνο είναι προκαθορισμένο, και χρησιμοποιούμε αυτή τη διαδικασία ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε το τηλέφωνο να ενωθεί», είπε ο κος Tibbits στη Fast Company.

“Αλλά φανταστείτε να έχετε έναν πίνακα κυκλώματος ο οποίος να έχει διαφορετικά λογικά οικοδομικά τετράγωνα και αυτά τα λογικά δομικά στοιχεία να μπορούν να μετακινηθούν τριγύρω- με αυτό τον τρόπο μπορείτε να έχετε διαφορετικές λειτουργίες. Στην ουσία το πιο σημαντικό είναι [ότι] μπορείτε να έχετε πλήρη ελευθερία σχεδιασμού.”

 

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s