Ιπτάμενα ταξί στον Σηκουάνα – και δεν πρόκειται για επιστημονική φαντασία

10939

Η εταιρεία start up των Alain Thébault και Anders Bringdal ανακοίνωσε πως την ερχόμενη άνοιξη θα προχωρήσει σε δημόσια παρουσίαση των νέων ταξί της πόλης του Παρισιού τα οποία ουσιαστικά θα …
υπερίπτανται του Σηκουάνα και θα κινούνται με ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές.

Η συγκεκριμένη νεοφυής εταιρεία δημιουργήθηκε από το Γάλλο ναυπηγό Alain Thébault και τον Σουηδό σέρφερ Anders Bringdal και κατάφερε πρόσφατα να αντλήσει κεφάλαια που αγγίζουν το μισό εκατομμύριο δολάρια.

Τα νέα πρωτότυπα οχήματα είναι κατασκευασμένα εξ’ ολοκλήρου από ανθρακονήματα και ειδικό συμπαγή αφρό ώστε να είναι ελαφριά και διαθέτουν περιμετρικά μικρά φωτοβολταϊκά πάνελ από τα οποία τροφοδοτούνται ενεργειακά.

Το συγκεκριμένο σχέδιο έχει ήδη λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις από τον δήμο Παρισίων ο οποίος και αναμένεται αν είναι ο πρώτος που θα τα δοκιμάσει και θα τα αξιοποιήσει σε περίπτωση που όλα κυλήσουν ομαλά.

Οι ιδιοκτήτες και εμπνευστές της εταιρείας δήλωσαν σε γαλλικά μέσα πως βρίσκονται στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης του πρωτοτύπου και πολύ σύντομα θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι δοκιμές.

Σημειώνεται πως τα ιπτάμενα αυτά ταξί θα έχουν τη δυνατότητα αρχικά να μεταφέρουν 5 άτομα και σε περίπτωση που το σχέδιο λειτουργίας εγκριθεί από το Δήμο του Παρισιού θα δημιουργηθούν και ειδικοί σταθμό επιβίβασης – αποβίβασης στον Σηκουάνα (σ.σ στον οποίο θα κινούνται)| έτσι ώστε να εξυπηρετείται και το κοινό αλλά και τα ίδια τα οχήματα καθώς οι συγκεκριμένοι σταθμοί αναμένεται να έχουν και ρόλο πλατφόρμας φόρτισης.

Τα αρχικά σχέδια μάλιστα σύμφωνα με την Anne Hidalgo, τη δήμαρχο του Παρισιού, περιλαμβάνουν και πιθανές κοστολογημένες τιμές για το κοινό οι οποίες δεν θα περνούν τα 10 ευρώ ανά άτομο.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s